SPREEKSTOK

Dit is de spreekstok. Degene die de spreekstok vasthoudt mag het zeggen. Je mag zeggen wat je wilt, maar het moet wel over jezelf gaan. Bijvoorbeeld waar je blij of verdrietig over bent, of wat je deze week allemaal gedaan hebt.


 

Yogi Club

Yogi Club is Yoga voor kinderen. Op een speelse manier bewegen de kinderen hun hele lichaam. De oefeningen en spelletjes stimuleren de ontwikkeling van het kind en helpen het kind te ontspannen. Vooral evenwicht is belangrijk, vanwege de concentratie die daar voor nodig is. Ook doen we braingym oefeningen die de samenwerking tussen de hersenhelften stimuleren; goed bij dyslexie en ADHD.
 
Er is ook veel aandacht voor de ademhaling. Door allerlei spelletjes leren de kinderen dieper en beter te ademen. Rustige adem kan helpen bij astma, hyperventilatie, obstipatie, spanningsbuikpijn (bijv. voor een schoolreisje of toets), ADHD, stotteren en slapeloosheid.
 
Tijdens het Stilte Spel zijn alle kinderen helemaal stil. Ze liggen op de mat, ze voelen hoe ze liggen, en hoe de ademhaling het lichaam beweegt. Soms wordt er een verhaaltje verteld (visualisatie) of is er rustige muziek. Daarna gaan ze weer zitten maar blijven nog even stil om te tekenen, te puzzelen of te vouwen. Dit stimuleert de fijnere motoriek van de handen en verhoogt de concentratie. Door de concentratie te verhogen kunnen de schoolprestaties ook verbeteren!
 
De kinderen worden ingedeeld op leeftijd: 4 t/m 6 jaar, 7 t/m 9 jaar, en 10 t/m 11 jaar, maar daar kan eventueel van afgeweken worden als vriendjes / vriendinnetjes / zusjes enzo ook mee willen doen.
 
Ik geef sinds april 2006 Yogi Club als naschoolse activiteit op verschillende basis scholen. Sinds januari 2009 ook via stichting Wijsneus. Als u op de school waar u werkt of waar uw kind op zit, ook Yogi Club lessen zou willen realiseren (Yoga op school), kunt u contact met mij opnemen. Maar ik kom ook graag op de NSO of het kinderdagverblijf.
 
Natuurlijk zijn er in Studio Shantivan ook elke week Yogi Clubs. De groepjes zijn daar echter kleiner. Een nieuwe groep kan gestart worden vanaf 3 kinderen en 7 kinderen is het maximum. Bij de naschoolse activiteiten op school zitten er altijd 10 kinderen in een groep.
 
U kunt ook een Yogi Club Special verjaardagsfeestje geven. Bij u thuis of bij Studio Shantivan. Per jarige wordt bekeken wat hij of zij het leukste thema vindt en de Yogi Club Special is zeer flexibel als de jarige zelf een leuk thema bedacht heeft. We kunnen er altijd wel een mouw aan passen. Voor meer info neem contact op.
 
Voor kinderen met gescheiden ouders zijn er speciale mogelijkheden. Als ervaringsdeskundige (mijn ouders zijn ook gescheiden) weet ik dat het soms lastig kan zijn. Het ene weekend bij je vader het andere bij je moeder en dan opeens weer andersom. Shantivan wil en kan hier rekening mee houden.
 
Er zijn vele leuke boeken en DVD's voor kinderen en/of ouders te koop in de Jip & Jan kindeyoga winkel. Klik op de volgende banner om de webshop van Jip & Jan te openen in een nieuw venster.  

Jip & Jan Kinderyogawinkel