Reacties van leerlingen, groot en klein

Elin, manager kinderopvang
Cat is een professionele en kundige beroepskracht die persoonlijke begeleiding biedt. Zij heeft voor iedereen tips en aandacht. Omdat het kleine groepen zijn, wordt iedereen op zijn eigen niveau. Ook mijn zoon van 4 jaar geniet volop van de Yogiclub en ik ga binnenkort van 1 naar 2 keer per week.

Heleen, management assistent ziekenhuis.
Het is inmiddels na 5 maanden verslavend geworden. De oefeningen zijn uitdagend en worden goed opgebouwd. Cat legt duidelijk uit en geeft les in kleine groepjes. Ook belangrijk, het is vlak bij en als ik een keer moet overwerken dan kan ik op een andere dag inhalen.

Natasha, art director/ontwerper
Ik vind het heel fijn om door de rustige bewegingen mijn lichaam beter te leren kennen. Ik voel dat ik sterker en stabieler word. Ik zit nu lekkerder in mijn vel.

Linda, verpleegkundige, 39 jaar
Het lekkerste is dat ik niet hoef te presteren alleen maar te voelen. Vandaag kom ik tot hier en ik hoef niet verder als dat niet lekker aanvoelt. Het is geen wedstrijd, ik neem pauze als ik voel dat ik mijn grens bereikt heb. Thuis is het altijd druk, drie kinderen en mijn man, je blijft bezig. Maar maandag avond is voor mij...... even twee uurtjes voor mezelf. Even niet hoeven denken, alleen voelen en doen. Om daarna helemaal ontspannen weer naar huis te gaan. Pilates is echt mijn ding geworden.
 
Laura, pedagogisch medewerker Na Schoolse Opvang, 29 jaar
Gillende en spelende kinderen, naar drie kinderen tegelijk luisteren en die vierde uit je ooghoek in de gaten houden, en dan tegelijkertijd een afspraak met de collega's maken. En vooral alles het liefst gisteren al. Bij Shantivan kom ik weer bij mezelf. Ik was al in de sportschool geweest maar voor m'n gevoel deed ik iedere keer hetzelfde en kwam ik nooit echt verder. Bij Strength & Flex voel ik meteen of ik vandaag sterk ben of niet. Als ik een keertje niet zo sterk ben (meestal in een hele drukke week), dan doe ik het gewoon iets rustiger aan. Ik merk dat ik steeds leniger en sterker word en dat voelt goed!
 
Laura, 42 jaar
Op mijn werk zit ik erg in mijn hoofd, denk, organiseer, controleer en stress soms wat af. En keer per week kom ik helemaal tot rust. Lenig ben ik altijd al geweest maar ik ben nu veel sterker geworden. Power Yoga blijft een uitdaging. Je kan de oefeningen eindeloos blijven doen, elke keer voelt het toch weer anders.
 
Ienke, administratief medewerkster, 44 jaar
Ik heb mijn eigen lichaam beter leren kennen en kan nu zelf kleine rug en schouderpijntjes verhelpen door dieper te ademen en bewust te ontspannen. Ook oefeningen meegekregen die ik gewoon achter mijn bureau kan doen om tijdens het werk ook bewuster met mezelf om te gaan. Ik voel me jaren jonger en zit veel lekkerder in mijn vel. Ik kan ook mijn armen weer boven mijn hoofd strekken, dat kon al een paar jaar niet meer; mijn schouders waren te gespannen. Yoga heeft mij daar veel bewuster van gemaakt.
 
Marit, 14, 2 VMBO
Ik doe nu al zes jaar Yogi Club en het blijft leuk! Ik heb ADHD en in het begin van de les ben ik soms erg druk. Na de oefeningen en het Stilte Spel voel ik me veel rustiger, soms zelfs helemaal relaxed. Dat werkt soms wel de hele dag door. Het is ook erg gezellig met de andere meiden, dat zijn mijn Yogi vriendinnen want ze zitten op een andere school.
 
Anouschka, 14 jaar, 3 VWO
Mijn ouders doen allebei Pilates en ik sinds vijf jaar Yogi Club. Soms al we een melige bui hebben gaan we samen thuis oefenen. De meeste oefeningen kan ik beter dan mijn ouders omdat ik leniger ben. Dat vind ik erg leuk. Maar sommige oefeningen kan papa beter omdat ie sterker is. Als ik blijf oefenen word ik misschien wel net zo sterk als papa (maar wel leniger haha).
 
Patty, 14 jaar, 2 VMBO
Yogi Club is erg gezellig, maar sommige oefeningen zijn best moeilijk. Als ik me goed concentreer lukt het me meestal wel. Soms moet een paar keer oefenen voordat het lukt. Sommige oefeningen kan ik wel aan de ene kant maar niet aan de andere kant, zoals de "Kraai die opzij kijkt". Dan oefen ik alleen de kant die moeilijker is, als laatste doe ik de kant die ik wel kan, dan voel ik me goed want ik kan het!