Downward Dog
Upward Dog

Power Yoga

De oefeningen zijn in grote lijnen hetzelfde als Hatha Yoga, maar worden net iets anders uitgevoerd. Bij Power Yoga ga je namelijk continu door; je bent de gehele les in beweging. De oefeningen worden aan elkaar geregen als een kralenketting. Je lichaam wordt warm en soepel. Je leert een speciale ademtechniek die het lichaam verwarmt en reinigt.
 
Power Yoga leert je jouw eigen grenzen te ervaren, te accepteren en te respecteren. Dus als je er bij de zoveelste "downward dog" helemaal doorheen zit, neem dan rust. Dat is niet opgeven, dat is je grens ervaren, accepteren en respecteren. Het menselijk lichaam is niet gebouwd om 24 uur per dag volle kracht vooruit te gaan (alhoewel onze maatschappij dat wel van ons verwacht). Leer voelen wanneer jouw lichaam aangeeft rust nodig te hebben, om dan bewust te "ont-spannen".
 
Power Yoga is geschikt voor mensen met enige sport of Yoga ervaring. Beginners kunnen beter eerst een paar lessen Hatha Yoga, Swiss Ball of Pilates doen. Na een aantal lessen kan ik je vertellen of Power Yoga iets voor je is.
 
Een Power Yoga les duurt vijf kwartier. Na de les is er tijd voor een kopje thee en nabespreking.
 
Neem een grote handdoek mee om op te liggen, een flesje water (geen limo, sap e.d.) en eventueel een kleine handdoek tegen zweet. Bij Power Yoga ga je gegarandeerd zweten, dus neem die kleine handdoek maar mee, ook als je denkt dat jij daar geen last van hebt.