Workshop Lachen Zonder Reden - Lach Yoga

Wist je dat een kind wel 300 tot 400 keer lacht op een dag? Wist je dat een volwassene 10 tot 15 keer lacht per dag? Misschien was daarom vroeger wel alles beter en leuker. We lachen te weinig!
 
Lachen is goed voor je. Dat weet bijna iedereen, maar toch lachen we niet genoeg. "Ik heb geen reden om te lachen", zeggen we vaak. Gelukkig hoeft dat niet meer, je mag ook zonder reden lachen.
 
Dr. Madan Kataria is een Indiase arts en heeft vele onderzoeken naar lachen en de gezondheid bestudeerd. Tot zijn grote verbazing was er heel veel bekend over de voordelen van lachen maar niemand deed er iets mee. In 1995 is hij de eerste lachclub begonnen in India. Na 14 jaar is dat uitgegroeid tot 6000 lachclubs in 60 landen. Patch Adams introduceerde de Cliniclowns, want kinderen genezen sneller als ze lachen. (grote mensen ook hoor!)
 
Lachende mensen komen vaak positiever en aantrekkelijker over. Smile and the world will smile with you!
 
Wist je dat er voor het lichaam geen verschil is tussen een echte lach en een nep lach? In beide gevallen ervaart het lichaam en de geest een positief en vrolijk gevoel. Het lichaam maakt endorfine en serotonine aan, onze "feel-good" hormonen.
 
Tijdens een workshop Lachen Zonder Reden gaan we dus lachen zonder reden, zomaar omdat het leuk is. We doen eerst wat rek en strek oefeningen om de kaken en de lachspieren wakker te maken en dan lachen gieren brullen met de lach oefeningen. In het begin oefenen we vooral onze nep lach maar het zal niet lang duren tot dat we allemaal echt lachen. Voordat je het weet heb je de slappe lach. Probeer maar niet te hard om daarmee te stoppen. 10 Minuten lachen is hetzelfde als 10 minuten buikspieroefeningen doen!
 
Ik geef regelmatig workshops Lachen Zonder Reden, ook wel Lach Yoga genoemd. Voor meer info kan je altijd contact opnemen.