Door wie

Cat van Urk is 51 jaar jong en wordt nog steeds jonger. Op haar dertigste ontdekte zij Hatha Yoga en sindsdien voelt zij zich iedere dag jonger worden. Cat voelt zich nu beter dan 20 jaar geleden, sterker, leniger maar vooral rustiger, meer in balans.
 
Cat heeft de Saswitha opleiding voor Hatha Yoga in Bilthoven gevolgd en de specialisaties Yoga voor kinderen en Yoga voor ouderen gedaan. Daarna heeft zij zich verder geschoold bij Tonnie Goes om ook Power Yoga docent te worden. Omdat een mens nooit uitgeleerd is, ging Cat door met Pilates en al snel kwam Swiss Stability Ball (Master Class van Jim McCarthy) erbij. Gewoon omdat het allemaal zo lekker is en zo goed bij elkaar past. Cat schoolt regelmatig bij om nieuwe inspiratie op te doen en te blijven groeien.
 
Inmiddels heeft Cat bijgeschoold in Yin Yoga bij Yoga4U, in Sneek. Een Hormoon Yoga teacher training gedaan met Dinah Rodrigues en een teacher training Aerial Yoga gevolgd bij Janneke van Amelsfoort.  
 
Studio Shantivan is geopend in januari 2006, en ook geeft Cat les op verschillende sportscholen in en rond Amsterdam. Ze is erg gelukkig dat ze van haar hobby haar werk heeft kunnen maken en hoopt haar passie met anderen te mogen delen.
 
Desondanks dat de grote groepen leerlingen in de sportscholen erg egostrelend zijn, gaat haar voorkeur uit naar kleine groepen en persoonlijke begeleiding in de studio aan huis. Zodat de verdieping en persoonlijke groei voorop kunnen staan.  
 
Cat's andere passies zijn haar honden Orca en Kiki, paardrijden, trampolinespringen en dansen. Op het moment is zij de vier jarige opleiding tot Biodanza docent bij Stephen White aan het afronden met een scriptie. Van Yoga wordt je lenig, van Pilates en Swiss Ball sterk maar van dansen en contact met anderen word je nóg vrolijker en gelukkiger. Wat wil een mens nou nog meer?