Aerial Yoga

Yoga mag ook voor volwassenen af en toe speels zijn. Aerial Yoga is Yoga, maar je hebt wel heel veel plezier terwijl je het doet. De verdieping is misschien iets minder dan bij een gewone Yoga les, maar de lol maakt een hoop goed.

Sommige houdingen zijn makkelijker omdat je door het doek ondersteund wordt, denk aan de kopstand en de handstand. Sommige oefeningen zijn juist moeilijker omdat het doek een enorme concentratie vraagt om in balans te blijven, denk aan de heldenhoudingen met één been in het doek en één been op de grond. De les begint met een korte (yoga) warming up op de mat en dan gaan we met het doek aan de slag. De basis oefeningen leer je snel en daarna kan je zelf gaan spelen met het doek, ieder op zijn of haar eigen niveau. Als je iets nieuws wil proberen blijf ik bij je in de buurt om te uitleg te geven en je te ondersteunen waar nodig. We eindigen met een ontspanning, liggend of zittend in het doek.

Een beetje Yoga ervaring is wel handig maar niet noodzakelijk voor Aerial Yoga. Helaas is het plafond in Studio Shantivan te laag om de doeken op te kunnen hangen.

Op het moment geef ik geen wekelijkse Aerial Yoga lessen, ik hoop er binnenkort weer mee te beginnen.

Als je interesse hebt, schrijf je dan in voor de nieuwsbrief, daar zal in staan wanneer ik weer begin met Aerial Yoga lessen.